Zlato pojď si dát céčko

20. května 2016 v 9:26 | Biozero
Tak tuhle větu slyším za každým mým kýchnutím, zakašláním nebo postesknutím si, že se necítím dobře. A už vidím, jak se za mnou můj drahý hrne s lahví plné vody s rozpuštěným céčkem.
,, Dej si, udělá ti to dobře, posílí ti to imunitu. Však víš, jak je céčko prospěšné. Opice s váhou 70kg mají denní dávku 5.000 mg, tak si aspoň cucni." Taková nabídka se prostě neodmítá a tak si to céčko dám.
,,A nebude mě z toho bolet žaludek? Když jsem si dávala víc céčka do čaje, tak mě z toho bolelo břicho."
Vzápětí přichází ujištění, že mě určitě břicho bolet nebude, protože to vlastně není céčko, ale askorbát sodný.
Tedy 10g céčka s 5g sody bicarbony rozpuštěné v 1L vody. Soda bicarbona je silně alkalická a tudíž neutralizuje kyselost vitamínu C a tím nedráždí žaludeční stěnu.

Chutná to jak sifon, ale s trochou malinové šťávy už je to mnohem lepší, taková příjemně šumivá limonáda.

,, Tohle tě určitě postaví na nohy, každou hodinu vypij 1dcl a uvidíš zítra,jak se budeš cítit. Céčko velmi rychle podporuje imunitu a nastartuje všechny hojivé procesy v těle. V případě akutních problémů jako chřipka, nachlazení, rýma, kašel a jakékoliv onemocnění zánětlivého původu dokáže askorbát sodný velmi rychle a účinně pořešit."
,,Tak jo teda", už se nebráním a askorbát sodný stojí vedle mého počítače a čeká, až si dám svoji terapeutickou dávku.

Příprava askorbátu sodného:
1L vody nebo 1/2 L vody a 1/2 džusu
10g kyseliny askorbové
5 g sody bicarbony

Nevypít naráz, popíjet během dne, aby dokázal organismus přísuny vitamínu C lépe využít.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama